Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

EP-választás: 52,14 százalékkal nyert a Fidesz-KDNP

2019-05-26
23:19
2019-05-27
17:22
Forrás
NVI
A szavazatok 99,9% százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda közölte a európai parlamenti választások magyarországi eredményeit.

A Fidesz-KDNP listája 52,14 százalékot szerzett az EP-voksoláson, ami 13 mandátumot jelent. A DK 16,26 százalékot kapott, amiért 4 képviselői hely jár. A Momentum 9,92 százalékot ért el, ez két mandátumot ér. Az MSZP-Párbeszéd 1 mandátumot szerzett, 6,68 százalékkal. A Jobbiknak szintén 1 képviselője lehet az EP-ben, 6,44 százalékkal. Az előzetes hivatalos eredményeket a Nemzeti Választási Iroda vasárnap késő este közölte a szavazatok 99,9 százalékos feldolgozottságnál. A választás hivatalos végeredményét a magyar külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállítása és összeszámlálása, valamint a levélszavazatok beérkezése és összeszámlálása után a Nemzeti Választási Bizottság állapítja meg, legkésőbb június 14-én. Pálffy Ilona, az NVI elnöke elmondta: a még meg nem számolt, körülbelül hatvanezer külképviseleti és levélszavazat várhatóan nem befolyásolja a választás eredményét.

Magyarország

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.