Ugrás a tartalomra

EP-választás: 52,14 százalékkal nyert a Fidesz-KDNP

2019.05.26
23:19
2019.05.27
17:22
Forrás
NVI
A szavazatok 99,9% százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda közölte a európai parlamenti választások magyarországi eredményeit.

A Fidesz-KDNP listája 52,14 százalékot szerzett az EP-voksoláson, ami 13 mandátumot jelent. A DK 16,26 százalékot kapott, amiért 4 képviselői hely jár. A Momentum 9,92 százalékot ért el, ez két mandátumot ér. Az MSZP-Párbeszéd 1 mandátumot szerzett, 6,68 százalékkal. A Jobbiknak szintén 1 képviselője lehet az EP-ben, 6,44 százalékkal. Az előzetes hivatalos eredményeket a Nemzeti Választási Iroda vasárnap késő este közölte a szavazatok 99,9 százalékos feldolgozottságnál. A választás hivatalos végeredményét a magyar külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállítása és összeszámlálása, valamint a levélszavazatok beérkezése és összeszámlálása után a Nemzeti Választási Bizottság állapítja meg, legkésőbb június 14-én. Pálffy Ilona, az NVI elnöke elmondta: a még meg nem számolt, körülbelül hatvanezer külképviseleti és levélszavazat várhatóan nem befolyásolja a választás eredményét.

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.