Ugrás a tartalomra

EP-választás: Már 5700-an jelezték, hogy külképviseleten szavaznak

2019.04.20
09:44
Forrás
MTI
Négy héttel a határidő lejárta előtt már 5700-an jelezték, hogy az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a 134 külképviselet valamelyikén akarnak voksolni.

A polgároknak május 17-én 16 óráig kell kérniük a külképviseleti névjegyzékbe vételt a lakóhely szerinti jegyzőtől. A kérelem benyújtható személyesen, levélben vagy a www.valasztas.hu honlapon. A külképviseleteken a magyarországi szavazás napján, reggel 6 és este 7 óra között lehet leadni a voksokat. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. Az választók közül a legtöbben, 483-an a londoni külképviseletet jelölték meg.

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű