Ugrás a tartalomra

EP-választás: Már 5700-an jelezték, hogy külképviseleten szavaznak

2019-04-20
09:44
Forrás
MTI
Négy héttel a határidő lejárta előtt már 5700-an jelezték, hogy az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a 134 külképviselet valamelyikén akarnak voksolni.

A polgároknak május 17-én 16 óráig kell kérniük a külképviseleti névjegyzékbe vételt a lakóhely szerinti jegyzőtől. A kérelem benyújtható személyesen, levélben vagy a www.valasztas.hu honlapon. A külképviseleteken a magyarországi szavazás napján, reggel 6 és este 7 óra között lehet leadni a voksokat. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. Az választók közül a legtöbben, 483-an a londoni külképviseletet jelölték meg.

EP-választás 2019

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű