Ugrás a tartalomra

EP-választás - Megállapította a levélben szavazás eredményét az NVB

2019.05.30
18:57
Forrás
MTI
Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

A testület ülésén Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke ismertette: a Fidesz-KDNP 55 287 érvényes szavazatot kapott, a Momentum Mozgalom 553-at, a Mi Hazánk Mozgalom 365-öt, a Demokratikus Koalíció 343-at, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 336-ot, az MSZP-Párbeszéd 258-at, az LMP 208-at, a Jobbik 187-et, a Magyar Munkáspárt 71-et.
A május 26-ai európai parlamenti választáson a sem Magyarországon, sem más uniós országban lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben adhatták le szavazatukat, ha előtte felvetették magukat a levélben szavazók névjegyzékére. Az NVI nyilvántartása szerint 115 325 választópolgár szerepelt a levélben szavazók névjegyzékén.
Pálffy Ilona elmondta: az NVI-hez 63 762 szavazási irat érkezett vissza, ebből érvényes 57 777 volt, ami a beérkezett szavazási iratok 90,61 százaléka. A szavazási iratokban 166 érvénytelen szavazólap volt, így az érvényes levélszavazatok száma 57 608.
Az NVI előbb - a gyors eredménymegállapítás érdekében - beszkennelte a szavazatokat, majd kézzel is átszámlálták azokat. Az NVB ezt követően állapíthatta meg a levélben szavazás jogi - jogorvoslattal megtámadható - eredményét.
Az NVB a levélben szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv, a külképviseleti voksolás eredménye és a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek alapján - várhatóan a jövő héten - állapítja majd meg a választás eredményét.

EP-választás
Pálffy Ilona

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű