Ugrás a tartalomra

Építik a Száva teret Belgrádban

2020.08.11
15:59
2020.08.11
17:10
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfő megtekintette a Száva tér építési munkálatait Belgrádban. A világon először bejegyzett orosz koronavírus elleni oltóanyagról és a folytatódó kormányalakítási tárgyalásokról is szólt.

Az új, belgrádi Száva tér építkezésének megtekintésén Aleksandar Vučić szerb államfő reagált az első hivatalos koronavírus elleni vakcina bejegyzésére. Mint mondta, az, hogy fontolóra veszik-e az orosz védőoltás használatát, a szerb szakemberek véleményétől függ. „Én tudom, hogy kivel tárgyalnak az embereink, kivel írtak alá együttműködési megállapodást, kivel követik az első, második, illetve az úgynevezett harmadik szakaszon keresztül a vakcina kifejlesztését. Ezért említettem novembert korábban, de örülünk, ha az oroszok már előbb is elkészítik a védőoltást. A saját szakértőinknek azonban meg kell erősíteniük, hogy ez veszélytelen és biztonságos.”

Arról is beszélt, hogy az új kormány megalakításával kapcsolatos konzultációk a jövő héten folytatódnak. Aleksandar Vučić ismét találkozik a parlamentbe jutott pártok képviselőivel. A szerb államfő, aki egyben a Szerb Haladó Párt vezetője is, először a kisebbségekkel, köztük a Vajdasági Magyar Szövetséggel egyeztet. Ezután Aleksandar Šapić Győzelem Szerbiáért nevű listájával tárgyal, majd végül a szocialistákkal is asztalhoz ül. „Szeretném, ha több nő lenne, több, mint amennyi jelenleg van. Szeretném, ha lennének fiatalabb és energikus embereink, de nem számít a kor, csak az energikusság és a harci szellem. Tehát olyan emberek kellenek, akik harcolni akarnak, olyan emberek, akik mindent megtennének Szerbiáért, akik készek beszélgetni az emberekkel.”

A Száva térrel kapcsolatban elmondta, várhatóan ez lesz Szerbia legnagyobb tere, sűrű növényzettel és egy csodálatos emlékművel. A tér egyébként a Belgrád a vízen projekt részét képezi.

Belgrád
Belgrád a vízen
Aleksandar Vučić
Száva tér
építkezés
építés
kormányalakítás
vakcina
oltóanyag
védőoltás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.