Ugrás a tartalomra

Érdekérvényesítés és párbeszédkészség címmel tartott lakossági fórumot a Magyar Összefogás Királyhalmon

2018.09.16
08:48
2018.09.24
17:16
Forrás
Pannon RTV
Oktatás, művelődés, tájékoztatás, nyelvhasználat - egyebek között ezeket a területeket érintették tegnap Királyhalmon, ahol lakossági fórumot tartottak a Magyar Összefogás lista képviselői.

A cél az, hogy a szülőföldön maradást elősegítsék, és támogassák azokat, akik itthon maradtak.

Jerasz Anikó, jelölt, Magyar Összefogás: „Nagyon fontos az, hogy közösen sokkal többre vagyunk képesek, sokkal jobban tudjuk az érdekeinket érvényesíteni, sokkal jobban tudjuk a jogköröket érvényesíteni és elérni. Azt gondolom, hogy az eddigi sikereinket jobban tudjuk megvédeni, céljainkat közösen tudjuk elérni.”

Petkovics Márta az eddig elért eredményekről beszélt. Hangsúlyozta: a sikeres oktatástámogatási rendszer felépítése nélkülözhetetlen elem a szülőföldön való boldogulás esetében.

Petkovics Márta, jelölt, Magyar Összefogás: „Sikerült megtartanunk minden kis létszámú tagozatot, minden tanintézményben tovább folyik a magyar nyelvű oktatás, sőt ezen felül újabb tanintézményekben sikerült a magyar nyelvű csoportokat megindítani.”

Erdődi Edvina, a Magyar Összefogás listáján a 6. helyet foglalja el. A kisebbségi jogok megvalósulásának fontosságát emelte ki a lakossági fórumon.

Erdődi Edvina, jelölt, Magyar Összefogás: „A Magyar Nemzeti Tanács eddig is számtalanszor bizonyította azt, hogy kiáll és tesz a vajdasági magyar közösségért, megfogalmazta a választási programját, ami garantálja azt, hogy nem a céltalan panaszkodáson, hanem a cselekvésen van a hangsúly.”

A jelöltek egyetértettek abban, hogy a megkezdett munkát folytatni szeretnék az elkövetkező ciklusban is.

Magyar Összefogás
Királyhalom
Jerasz Anikó
Petkovics Márta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.