Ugrás a tartalomra

Erdogan azt javasolta Görögországnak, nyissa meg ő is "kapuit"

2020.03.09
14:59
Forrás
MTI
A török elnök azt javasolta Görögországnak, hogy Törökországhoz hasonlóan nyissa meg "kapuit" a migránsok előtt, mondván, az emberek csak keresztülhaladnának rajta Európa más országai felé.

Recep Tayyip Erdogan szerint más megoldás nincs. Az emlegetett igazságos tehermegosztáshoz keresnek partnert, jelenleg ugyanis még mindig 3,5 millió migráns van náluk - mondta. A török vezetés február végén jelentette be, hogy többé már nem áll módjában visszatartani az Európai Unióba vágyókat, ahogy azt a Brüsszel és Ankara közötti 2016-os migrációs megállapodás rögzítette. A lépés következtében az elmúlt egy héten tízezrek keltek útra Kis-Ázsia belsejéből Európa irányába és torlódtak fel a török-görög szárazföldi határon. Erdogan pénteken telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral és az egyezmény felülvizsgálatát kérte tőle. A török államfő ma egynapos látogatásra Brüsszelbe utazik, hogy az EU tisztségviselőivel beszéljen a migránsválságról.

Recep Tayyip Erdogan
Törökország
Görögország
migráns
kapunyitás
Angela Merkel

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.