Ugrás a tartalomra
Tanjug/Presidential Press Service via AP, Pool

Erdogan azt javasolta Görögországnak, nyissa meg ő is "kapuit"

2020-03-09
14:59
Forrás
MTI
A török elnök azt javasolta Görögországnak, hogy Törökországhoz hasonlóan nyissa meg "kapuit" a migránsok előtt, mondván, az emberek csak keresztülhaladnának rajta Európa más országai felé.

Recep Tayyip Erdogan szerint más megoldás nincs. Az emlegetett igazságos tehermegosztáshoz keresnek partnert, jelenleg ugyanis még mindig 3,5 millió migráns van náluk - mondta. A török vezetés február végén jelentette be, hogy többé már nem áll módjában visszatartani az Európai Unióba vágyókat, ahogy azt a Brüsszel és Ankara közötti 2016-os migrációs megállapodás rögzítette. A lépés következtében az elmúlt egy héten tízezrek keltek útra Kis-Ázsia belsejéből Európa irányába és torlódtak fel a török-görög szárazföldi határon. Erdogan pénteken telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral és az egyezmény felülvizsgálatát kérte tőle. A török államfő ma egynapos látogatásra Brüsszelbe utazik, hogy az EU tisztségviselőivel beszéljen a migránsválságról.

Recep Tayyip Erdogan
Törökország
Görögország
migráns
kapunyitás
Angela Merkel

Most

14:23, Frissítve: 14:45

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.