Ugrás a tartalomra

Erdogan: a hadsereg 109 négyzetkilométert vont ellenőrzése alá Északkelet-Szíriában

2019.10.13
17:33
2020.03.08
08:25
Forrás
MTI
A török hadsereg és szövetséges milíciája eddig 109 négyzetkilométert vont ellenőrzése alá Északkelet-Szíriában a szerdán indított hadművelet keretében - közölte a török elnök mai sajtótájékoztatóján.

Recep Tayyip Erdogan rámutatott: az offenzíva így gyakorlatilag kettészakítja azt a 480 kilométeres szakaszt, amely mentén az Ankara által terrorszervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekintett Népvédelmi Egységek nevű kurd milícia a határ szíriai oldalát fennhatósága alatt tartja. A török államfő megerősítette a védelmi minisztérium szombati közlését, amely szerint ellenőrzésük alá vonták Rász el-Ajnt települést is. Erdogan közölte azt is, hogy 490 "terroristát" már harcképtelenné tettek. 440-et megöltek, 26-ot megsebesítettek, 24 pedig megadta magát - részletezte.

Erdogan elmondta azt is, hogy a sajtótájékoztató előtt Angela Merkel német kancellárral beszélt telefonon a török offenzíváról. A török államfői hivatal egyelőre nem adott ki közleményt a beszélgetésről.

török államfő
offenzíva
Szíria
Recep Tayyip Erdogan

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.