Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Erdogan: a hadsereg 109 négyzetkilométert vont ellenőrzése alá Északkelet-Szíriában

2019-10-13
17:33
2020-03-08
08:25
Forrás
MTI
A török hadsereg és szövetséges milíciája eddig 109 négyzetkilométert vont ellenőrzése alá Északkelet-Szíriában a szerdán indított hadművelet keretében - közölte a török elnök mai sajtótájékoztatóján.

Recep Tayyip Erdogan rámutatott: az offenzíva így gyakorlatilag kettészakítja azt a 480 kilométeres szakaszt, amely mentén az Ankara által terrorszervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekintett Népvédelmi Egységek nevű kurd milícia a határ szíriai oldalát fennhatósága alatt tartja. A török államfő megerősítette a védelmi minisztérium szombati közlését, amely szerint ellenőrzésük alá vonták Rász el-Ajnt települést is. Erdogan közölte azt is, hogy 490 "terroristát" már harcképtelenné tettek. 440-et megöltek, 26-ot megsebesítettek, 24 pedig megadta magát - részletezte.

Erdogan elmondta azt is, hogy a sajtótájékoztató előtt Angela Merkel német kancellárral beszélt telefonon a török offenzíváról. A török államfői hivatal egyelőre nem adott ki közleményt a beszélgetésről.

török államfő
offenzíva
Szíria
Recep Tayyip Erdogan

Most

15:41, Frissítve: 16:07

Újabb 704 okostábla a vajdasági iskoláknak

Lezárult a tartományi kormány okostáblát minden iskolába elnevezésű pályázata. Vajdaság-szerte 704 új okostáblát juttattak el az oktatási intézményekbe. Használatukat a báni palotában mutatták be.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.