Ugrás a tartalomra

Értesítés nélkül is szavazhatunk vasárnap

2022.11.12
06:58
Forrás
Pannon RTV
Nemzeti tanácsi választásokat tartanak Szerbiában.

A lakosok reggel 7-től 20 óráig adhatják le voksukat a magyar nemzeti tanácsi választásokon is. A szavazásra magunkkal kell vinni az érvényes személyi igazolványt vagy az érvényes útlevelet. Nem okoz akadályt a választásokon való részvételhez az sem, ha nem kapunk értesítést a szavazás helyéről és napjáról - mondta a Közügyekben Ladóczki Gyula, a Köztársasági Választási Bizottság tagja. Az előzetes eredményeket 24 órán belül teszik közzé minden nemzeti közösségre vonatkozóan, a végeredmény pedig 96 órán belül várható.

Ladóczki Gyula, tag, Köztársasági Választási Bizottság: „Azoknak, akiknek esetleg idő közben lejárt az útlevelük vagy a személyazonossági igazolványuk ők vihetnek egy igazolást magukkal, hogy beadták a belügyi szervekhez hosszabbítási célból a papírjaikat. Itt hangsúlyoznám azt, hogy itt néhány dolog van, amit tudniuk kell a kedves nézőknek. Hangsúlyoznám azt, hogy mindenképpen az itteni személyi igazolványokat vigyék magukkal, attól, hogy magyar nemzeti tanácsról beszélünk és nemzeti tanácsi választásokról, ne a magyarországit, mert ilyen esetek is előfordulnak.”

MNT
nemzeti tanácsi választások

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.