Ugrás a tartalomra
TANJUG/ ZORAN STANIĆ / nr

Escobar: A Szerb Községek Közössége mindenképp megalakul, a kérdés csak az, hogy mikor

2023.03.16
13:35
2023.03.16
13:42
Forrás
Szerbiai RTV
A Koszovóra vonatkozó európai javaslat Belgrád és Pristina kapcsolatának normalizációjáról szól, nem pedig a kölcsönös elismerésről - jelentette ki Gabriel Escobar, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

Hozzátette, a Szerb Községek Közössége mindenképp megalakul, a kérdés csak az, hogy mikor. Escobar kiemelte, az amerikai álláspont az, hogy Koszovó egy független ország területi integritással és szuverenitással, valamint úgy vélik, hogy a kölcsönös elismerés az egész régió hasznára lenne.

Koszovó ENSZ-tagságáról azt mondta, azzal nemcsak Koszovó és Szerbia európai uniós integritása gyorsulna fel, hanem az egész régióé. Az USA szerint ez az uniós egyezmény egyike a legjobb lehetőségnek ahhoz, hogy a régió előre haladjon, és hogy békés körülményeket teremtsen minden régióban élő ember számára - mondta a különmegbízott.

Gabriel Escobar
Aleksandar Vučić
Koszovó
Szerbia

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.