Ugrás a tartalomra

Estére kiderülhetnek a nemzeti tanácsi választás hivatalos eredményei

2022.11.17
10:38
2022.11.17
16:22
Forrás
Pannon RTV
Ma este 20 órakor jár le a határidő, hogy a Köztársasági Választási Bizottság közzétegye a hivatalos eredményeket a vasárnap megtartott nemzeti tanácsi választások kapcsán - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Ladóczki Gyula.

A Köztársasági Választási Bizottság tagja elmondta, ez az idő kitolódhat, ha kifogásokra vagy fellebbezésékre kerül sor. Ideális esetben már ma este lehetne eredményeket hirdetni - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy sok esetben a szavazóhelyeken úgy próbáltak voksolni a polgárok, hogy nem szerepeltek a külön választói névjegyzékben. Felhívta a figyelmet, hogy aki a következő nemzeti tanácsi választásokon részt szeretne venni, iratkozzon fel a külön választói névjegyzékre, így legközelebb már zavartalanul leadhatja voksát.

„Még mindig sokan nem tudják, hogy a külön választói névjegyzékbe saját akaratukból tudnak az emberek feliratkozni. A nemzeti tanácsi választásokon csak akkor szerepelhetnek, ha saját akaratukból befáradnak a községi közigazgatási hivatal általános közigazgatási osztályára, kitöltik a megfelelő űrlapot, és ezután kapnak egy végzést arról, hogy feliratkoztak az adott nemzeti közösség külön választói névjegyzékére, és ekkor tudni fognak szavazni. Minden polgárt, aki így járt, és szeretne szavazni legközelebb a nemzeti tanácsi választásokon, megkérnék arra, mivel most sincs arra késő, hogy feliratkozzon, ha most ezt megteszi, nem lesz ilyen gondja, feliratkozik, és automatikusan kapni fogja az értesítést 4 év múlva."

nemzeti tanácsi választás
Ladóczki Gyula

Most

13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.
12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.