Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki

2020-03-29
10:25
2020-03-29
10:33
Phenjan a járvány ideje alatt is folytatja rakétakísérleteit

Észak-Korea azonosítatlan lövedéket lőtt ki a Japán-tenger irányába - jelentette be a dél-koreai hadsereg vezérkara. A japán védelmi minisztérium szerint valószínűleg a ballisztikus rakétáról van szó. A tárca tájékoztatása szerint az Észak-Korea keleti partjáról vasárnap kilőtt lövedék nem érte el Japán területét, sem az ország kizárólagos gazdasági övezetét, hanem a Japán-tengerbe csapódott. Ez volt a negyedik rakétakísérlet, amelyet a világtól elszigetelődött kommunista ország egy hónap leforgása alatt végrehajtott. Phenjan március 2-án, 9-én és 21-én is tesztelt rakétákat. Ez utóbbi esetben elemzők akkor KN-24 típusú, rövid hatótávolságú rakéták tesztelésére gyanakodtak.

fotó: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

A phenjani kommunista rezsim tavaly 13 alkalommal végzett kísérleti rakétaindítást, miközben a nukleáris fegyvereinek leszereléséről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásai megrekedtek. Újévi üzenetében az ország vezetője, Kim Dzsong Un azt mondta, hogy a közeljövőben bemutatnak egy újfajta fegyvert is. Szakértők arra számítanak, hogy ez egy korszerű interkontinentális ballisztikus rakéta vagy egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta lesz.

Észak-Korea
rakétakísérlet

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.
18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.