Ugrás a tartalomra

Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki

2020.03.29
10:25
2020.03.29
10:33
Phenjan a járvány ideje alatt is folytatja rakétakísérleteit

Észak-Korea azonosítatlan lövedéket lőtt ki a Japán-tenger irányába - jelentette be a dél-koreai hadsereg vezérkara. A japán védelmi minisztérium szerint valószínűleg a ballisztikus rakétáról van szó. A tárca tájékoztatása szerint az Észak-Korea keleti partjáról vasárnap kilőtt lövedék nem érte el Japán területét, sem az ország kizárólagos gazdasági övezetét, hanem a Japán-tengerbe csapódott. Ez volt a negyedik rakétakísérlet, amelyet a világtól elszigetelődött kommunista ország egy hónap leforgása alatt végrehajtott. Phenjan március 2-án, 9-én és 21-én is tesztelt rakétákat. Ez utóbbi esetben elemzők akkor KN-24 típusú, rövid hatótávolságú rakéták tesztelésére gyanakodtak.

fotó: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

A phenjani kommunista rezsim tavaly 13 alkalommal végzett kísérleti rakétaindítást, miközben a nukleáris fegyvereinek leszereléséről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásai megrekedtek. Újévi üzenetében az ország vezetője, Kim Dzsong Un azt mondta, hogy a közeljövőben bemutatnak egy újfajta fegyvert is. Szakértők arra számítanak, hogy ez egy korszerű interkontinentális ballisztikus rakéta vagy egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta lesz.

Észak-Korea
rakétakísérlet

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.