Ugrás a tartalomra

Észak-macedón kormányfő: Árt az EU hitelességének a csatlakozási tárgyalások halasztása

2019.10.17
08:48
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Csalódott országa európai uniós csatlakozási tárgyalásainak újabb halasztása miatt Zoran Zaev - erről Brüsszelben beszélt az észak-macedón miniszterelnök.

Szerinte ez árthat az EU hitelességének és a helyi lakosság elkötelezettségének. A kormányfő arra figyelmeztetett, hogy amennyiben az Európai Unió nem lesz jelen vagy gyengeséget mutat a Nyugat-Balkánon, akkor más szereplők próbálhatják majd betölteni a vákuumot. Ezzel - elemzők szerint - elsősorban Oroszországra, Kínára és Törökországra utalhatott.

Az EU-tagországok illetékes szakminiszterei előző nap a francia kormány ellenállása miatt végül nem tudtak megegyezni Albánia és Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. A kérdés az uniós vezetők csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóján is napirenden lesz.

Észak-Macedónia
Európai Unió
csatlakozás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.