Ugrás a tartalomra

Észak-Macedónia és Albánia csatalakozási kérdését őszre halasztotta az EU

2019.06.15
08:03
2024.03.19
08:46
Forrás
Szerbiai RTV
Elhalasztotta az Európai Unió az Észak-Macedóniával és Albániával való csatalakozási tárgyalásokról szóló döntés meghozatalát - írja a szerb közmédia.

Eredetileg úgy volt, hogy június folyamán születik döntés az említett országok csatlakozási tárgyalásainak megnyitásáról. A kérdésre őszre térnek vissza - tudta meg diplomáciai forrásokból a Szerbiai RTV.

Az Európai Unió minisztereinek tanácsa egyébként június 18-án tartja luxemburgi egyeztetését, ahol a bővítés ügye is napirenden van - itt derül ki az is, hogy Szerbia hány csatlakozási fejezetet nyithat majd meg. 

Észak-Macedónia
Albánia
csatalakozás
Európai Unió

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.