Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Olivier Hoslet

EU-csúcs: A belső határokat nyitva tartanák a vezetők

2021-01-21
21:38
2021-01-21
21:56
Forrás
Euronews
Több ország azt szeretné, ha korlátoznák a nem létfontosságú utazásokat.

Az EU-csúcsról kiszivárogtak a hírek, amelyek szerint a vezetők nem zárnák le az unió belső határait a koronavírus új mutációi elleni harcban - írja a Euronews. Többen azt javasolták, hogy korlátozni kellene a nem létfontosságú utazásokat. A kór elleni harc újabb lépéseiről csütörtök este kezdtek videókonferenciát a tagállamok vezetői. Diplomáciai források arról számoltak be, hogy a vezetők a belső határokat nyitva tartanák, a lezárás a legutolsó lehetőség lenne.

Az ülésen Sebastain Kurz osztrák kancellár azt kérte, az Európai Unió gyorsítsa fel az AstraZeneca védőoltásának engedélyeztetését.  Előzőleg több kormány, köztük a magyar is bírálta az unió lassú oltóanyag-beszerzését. Portugália, Görögország és Málta az oltási igazolványok bevezetését szorgalmazza, amelyekkel újraindíthatnák a turizmust. Diplomáciai források szerint a dokumentum csak orvosi célokat fog szolgálni, nem lehet majd utazásra használni.

koronavirus
EU-csúcs

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.