Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Olivier Hoslet

EU-csúcs: A belső határokat nyitva tartanák a vezetők

2021.01.21
21:38
2021.01.21
21:56
Forrás
Euronews
Több ország azt szeretné, ha korlátoznák a nem létfontosságú utazásokat.

Az EU-csúcsról kiszivárogtak a hírek, amelyek szerint a vezetők nem zárnák le az unió belső határait a koronavírus új mutációi elleni harcban - írja a Euronews. Többen azt javasolták, hogy korlátozni kellene a nem létfontosságú utazásokat. A kór elleni harc újabb lépéseiről csütörtök este kezdtek videókonferenciát a tagállamok vezetői. Diplomáciai források arról számoltak be, hogy a vezetők a belső határokat nyitva tartanák, a lezárás a legutolsó lehetőség lenne.

Az ülésen Sebastain Kurz osztrák kancellár azt kérte, az Európai Unió gyorsítsa fel az AstraZeneca védőoltásának engedélyeztetését.  Előzőleg több kormány, köztük a magyar is bírálta az unió lassú oltóanyag-beszerzését. Portugália, Görögország és Málta az oltási igazolványok bevezetését szorgalmazza, amelyekkel újraindíthatnák a turizmust. Diplomáciai források szerint a dokumentum csak orvosi célokat fog szolgálni, nem lehet majd utazásra használni.

koronavirus
EU-csúcs

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.