Ugrás a tartalomra

EU-csúcs: Meg kell őrizni a huszonhetek egységét

2017.12.15
17:09
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után nyilatkozott.

Bízom benne, hogy sikerül majd megőrizni az Egyesült Királyság kilépése után az Európai Unióban maradó tagországok egységét, amely nélkül nem lett volna lehetséges továbblépni a brit kiválási tárgyalások második szakaszára – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli csúcstalálkozója után. Sajtótájékoztatóján közölte: a huszonheteknek belső előkészítő egyeztetéseket kell kezdeniük, Londonnak pedig világosabbá kellene tennie az elképzeléseit a jövőbeli kapcsolatrendszert illetően. A volt lengyel kormányfő beszélt a dublini menekültügyi rendszer reformjáról is, hangsúlyozva, hogy a júniusi EU-csúcsig megállapodásra kell jutni. Mint közölte, lehetséges addig tető alá hozni az egyezséget, de „rendkívül nehéz” lesz. 

Donald Tusk
EU-csúcs
Brüsszel

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.