Ugrás a tartalomra

EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozót tartanak ma Ljubljanában

2021.10.06
07:23
Forrás
Tanjug
Aleksandar Vučić szerb elnök a csúcs előtt azt nyilatkozta, nincsenek illúziói Szerbia gyors uniós csatlakozását illetően, ugyanakkor a tagállamok valószínűleg pozitív üzeneteket fognak közvetíteni a régió államai felé.

Szavai szerint a jelenlegi soros elnök Szlovénia javaslata az, hogy a nyugat-balkáni államokat 2030-ig fel kell venni az Európai Unióba, az ezzel kapcsolatos álláspontot ugyanakkor három tagország ellenzi - mondta a szerb elnök. Vučić ugyanakkor leszögezte, Szerbia nem tért le az európai útról, közeli viszonyt ápol az EU-val, az ország kivitelének 60 százaléka az EU-ban köt ki, és Szerbia Európához tartozik, húzta alá a szerb elnök.

Aleksandar Vučić
Európai Unió
Nyugat-Balkán

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.