Ugrás a tartalomra

EU-s céldátumot érdemelnek a nyugat-balkáni országok

2021.10.21
17:08
2021.10.21
18:10
Forrás
Pannon RTV
Európai uniós céldátumot érdemelnek a nyugat-balkáni országok, köztük Szerbia is - emelte ki Deli Andor az Európai Parlament plenáris ülésén.

A Fidesz-KDNP-s EP-képviselő felszólalásában a két héttel ezelőtti Nyugat-Balkán-csúcs tanulságairól nyilatkozott. Úgy fogalmazott, hogy a szkeptikus tagállamok megakadályozták, hogy konkrét dátumot is beépítsenek a zárónyilatkozatba, és ez senkinek sem jó.

Deli Andor, EP-képviselő (Fidesz-KDNP): „Pedig a csatlakozási dátum rendkívül fontos üzenet lenne a régió országai számára, konkrét célkitűzések nélkül nagyon nehéz politizálni. Pláne úgy, hogy egyes tagjelöltek, mint pl. Szerbia hamarosan 10 éve van ebben a szerepben. A folyamat végét pedig még nem láthatjuk. A bővítési dátum nem csak a tagjelölteknek lenne kapaszkodó. A bővítés tematikájának belátható, tervezhető lezárása a bővítés szkeptikusai számra is hasznos lehetne. Ebben a helyzetben, amikor nem mindenki számára népszerű a bővítés kérdése, külön köszönet Várhelyi biztos úrnak, amiért az Európai Bizottság megteremtette a mintegy 30 milliárd eurós befektetési programot a térség számára. Ha már nincsenek pozitív politikai üzenetek egyes tagállamok húzódozásai miatt, akkor legalább befektetésekkel segítse az EU a térség polgárainak életét.”

céldátum
Nyugat-Balkán
nyugat-balkáni
Deli Andor
Európai Unió

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.