Ugrás a tartalomra
https://www.europarl.europa.eu/

EU-s céldátumot érdemelnek a nyugat-balkáni országok

2021.10.21
17:08
2021.10.21
18:10
Forrás
Pannon RTV
Európai uniós céldátumot érdemelnek a nyugat-balkáni országok, köztük Szerbia is - emelte ki Deli Andor az Európai Parlament plenáris ülésén.

A Fidesz-KDNP-s EP-képviselő felszólalásában a két héttel ezelőtti Nyugat-Balkán-csúcs tanulságairól nyilatkozott. Úgy fogalmazott, hogy a szkeptikus tagállamok megakadályozták, hogy konkrét dátumot is beépítsenek a zárónyilatkozatba, és ez senkinek sem jó.

https://www.europarl.europa.eu/

Deli Andor, EP-képviselő (Fidesz-KDNP): „Pedig a csatlakozási dátum rendkívül fontos üzenet lenne a régió országai számára, konkrét célkitűzések nélkül nagyon nehéz politizálni. Pláne úgy, hogy egyes tagjelöltek, mint pl. Szerbia hamarosan 10 éve van ebben a szerepben. A folyamat végét pedig még nem láthatjuk. A bővítési dátum nem csak a tagjelölteknek lenne kapaszkodó. A bővítés tematikájának belátható, tervezhető lezárása a bővítés szkeptikusai számra is hasznos lehetne. Ebben a helyzetben, amikor nem mindenki számára népszerű a bővítés kérdése, külön köszönet Várhelyi biztos úrnak, amiért az Európai Bizottság megteremtette a mintegy 30 milliárd eurós befektetési programot a térség számára. Ha már nincsenek pozitív politikai üzenetek egyes tagállamok húzódozásai miatt, akkor legalább befektetésekkel segítse az EU a térség polgárainak életét.”

céldátum
Nyugat-Balkán
nyugat-balkáni
Deli Andor
Európai Unió

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű