Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

EU-tisztújítás - Gentiloni: nem lesz kettős mérce a költségvetési szabályok alkalmazásában

2019.10.03
22:08
Forrás
MTI
A gazdasági biztos-jelölt nem kívánja egyik tagállamot sem előnyben részesíteni.

Nem lesz kettős mérce a költségvetési szabályok alkalmazásában, minden tagország azonos elbánásban fog részesülni - szögezte le mai európai parlamenti meghallgatásán az uniós gazdasági biztosnak jelölt Paolo Gentiloni. A volt olasz miniszterelnök az EP illetékes szakbizottságai előtt hangsúlyozta, hogy nem kívánja egyik tagállamot sem előnyben részesíteni, Olaszországot sem, ez személyes elkötelezettsége. Nagyon világosan szeretnék fogalmazni: nem vagyok és nem leszek egyetlen kormánynak sem képviselője az Európai Bizottságban. Gazdasági biztos leszek, amennyiben jóváhagyják - közölte. Gentiloni kitért a gazdasági és monetáris unió mélyítésének, az euró nemzetközi szerepe megerősítésének szükségességére, valamint arra is, hogy noha történtek előrelépések, tovább kellene fokozni a fellépést az adóparadicsomok ellen.

Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo
Paolo Gentiloni
gazdasági biztos
jelölt
Európai Parlament
meghallgatás
Európai Bizottság
kettős mérce
költségveti szabályok

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.