Ugrás a tartalomra

„EU továbbra is elkötelezett Szerbia integrációja iránt”

2020.10.30
20:41
Forrás
Szerbiai RTV
Videokonferencián egyeztetett Jadranka Joksimović szerb eurointegrációs miniszter és Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségének vezetője.

A megbeszélés témája az ország Európai Unióval folytatott tárgyalásainak kilátásai voltak. Joksimović ismertette azokat a lépéseket, amelyek az ország uniós integrációja felé vezetnek, valamint az előcsatlakozási alapok felhasználásáról is beszélt. Fabrizi arról szólt, hogy az EU továbbra is elkötelezett Szerbia integrációja iránt, és elismerte azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Szerbia hozott, különösen a jogállamiság terén. Joksimović aláhúzta, hogy az új szerb kormány részéről világos politikai akarat létezik az ország EU csatlakozási folyamatának folytatásához, valamint egy programmal rendelkezik, amelynek köszönhetően felgyorsult tempóban hajtja végre a szükséges reformokat, amelyek az EU-s tagság eléréséhez szükségesek.

Szerbia
Sem Fabrizi
Jadranka Joksimović
Európai Unió

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.