Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

„EU továbbra is elkötelezett Szerbia integrációja iránt”

2020.10.30
20:41
Forrás
Szerbiai RTV
Videokonferencián egyeztetett Jadranka Joksimović szerb eurointegrációs miniszter és Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségének vezetője.

A megbeszélés témája az ország Európai Unióval folytatott tárgyalásainak kilátásai voltak. Joksimović ismertette azokat a lépéseket, amelyek az ország uniós integrációja felé vezetnek, valamint az előcsatlakozási alapok felhasználásáról is beszélt. Fabrizi arról szólt, hogy az EU továbbra is elkötelezett Szerbia integrációja iránt, és elismerte azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Szerbia hozott, különösen a jogállamiság terén. Joksimović aláhúzta, hogy az új szerb kormány részéről világos politikai akarat létezik az ország EU csatlakozási folyamatának folytatásához, valamint egy programmal rendelkezik, amelynek köszönhetően felgyorsult tempóban hajtja végre a szükséges reformokat, amelyek az EU-s tagság eléréséhez szükségesek.

Szerbia
Sem Fabrizi
Jadranka Joksimović
Európai Unió

Most

07:52

A szerb olimpikonok 13. napja

A tokiói olimpia tizenharmadik napján a szerb olimpikonok közül a napot Strahinja Stefanović kajakozó indította, aki egyes 200 méteren nem jutott fináléba, összesítésben pedig a 11. helyen zárt.
19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.