Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

„EU továbbra is elkötelezett Szerbia integrációja iránt”

2020-10-30
20:41
Forrás
Szerbiai RTV
Videokonferencián egyeztetett Jadranka Joksimović szerb eurointegrációs miniszter és Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségének vezetője.

A megbeszélés témája az ország Európai Unióval folytatott tárgyalásainak kilátásai voltak. Joksimović ismertette azokat a lépéseket, amelyek az ország uniós integrációja felé vezetnek, valamint az előcsatlakozási alapok felhasználásáról is beszélt. Fabrizi arról szólt, hogy az EU továbbra is elkötelezett Szerbia integrációja iránt, és elismerte azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Szerbia hozott, különösen a jogállamiság terén. Joksimović aláhúzta, hogy az új szerb kormány részéről világos politikai akarat létezik az ország EU csatlakozási folyamatának folytatásához, valamint egy programmal rendelkezik, amelynek köszönhetően felgyorsult tempóban hajtja végre a szükséges reformokat, amelyek az EU-s tagság eléréséhez szükségesek.

Szerbia
Sem Fabrizi
Jadranka Joksimović
Európai Unió

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.