Ugrás a tartalomra

Európában a jelentős csapadékhiány tavasszal gondot okozhat
2023-02-24; 20:11

Európát február közepéig sokfelé jellemezte jelentős csapadékhiány, ami tavasszal okozhat gondot, amikor megindul a növények fejlődése és több nedvességre lenne szükségük – írta nemzetközi agrometeorológiai elemzésében a magyar Országos Meteorológiai
Fotó

Európa vizes élőhelyeinek fele elveszett az elmúlt 300 évben
2023-02-11; 07:06

Az elmúlt 300 évben Európa, az Egyesült Államok és Kína vizes élőhelyeinek fele elpusztult, egyes területeken, köztük az Egyesült Királyságban, Írországban és Németországban ez az arány pedig több mint 75% – derül ki egy új kutatásból.
Fotó

Várhelyi: a Nyugat-Balkán lehet Európa új energiabejárata
2022-12-05; 21:01

A Nyugat-Balkán lehet Európa új energiabejárata: az a térség, ahonnan Európa más útvonalakon, más szállítóktól sokkal megbízhatóbb módon tud energiához jutni - nyilatkozta az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős tagja.

Kovács Elvira: Európa jövője a Nyugat-Balkán jövője is
2022-11-15; 13:50

Hiszünk abban, hogy Szerbia és más nyugat-balkáni résztvevők az EU-val folytatott párbeszéd megbízható partnereiként jelentősen hozzájárulhatnak Európa jövőbeli szerkezetéhez, hiszen Európa jövője az ő jövőjük is - írta Kovács Elvira.

90 000 ember is meghalhat Európában a hőhullámok miatt
2022-11-12; 12:48

Alkalmazkodási stratégiák nélkül és 3 Celsius-fokos növekedéssel számolva a század végére akár évente 90 000 ember is meghalhat Európában a hőhullámok miatt – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02, Frissítve: 15:46

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállalat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.