Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Andreea Alexandru

Európa politikai vezetői Moldovában találkoznak

2023.06.01
12:22
Forrás
Pannon RTV
Szerbia mindent megtesz a koszovói konfliktus enyhítése érdekében, ezt nyilatkozta Aleksandar Vučić Moldovában. Szerbia elnöke részt vesz az Európai Politikai Közösség Csúcstalálkozóján, amelyet Kisinyovban tartanak.

Az elnök találkozott Karl Neuhammer osztrák kancellárral és Katerina Sakellaropoulou görög elnökkel, valamint a régió vezetőivel.

A csúcstalálkozó megkezdése előtt Vučić kijelentette, hogy mindig kiállt a béke és a stabilitás mellett az egész térségben, valamint garantálja, hogy Szerbia mindent megtesz a koszovói helyzet enyhítése érdekében. Vučić hozzátette, a helyzeten segítene, ha visszalépnének azok az albán nemzetiségű önkormányzati vezetők, akiket azon az áprilisi voksoláson választottak meg, amelyet a helyi szerbek bojkottáltak, így a részvételi arány 3% körüli volt.

Európai Politikai Közösség
Aleksandar Vučić

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.