Ugrás a tartalomra

Európa vezető politikusai aggasztónak tartják a brexit-szavazás eredményét

2019.01.16
08:39
Forrás
MTI
Európa vezető politikusai is reagáltak a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodás brit alsóházi elutasítása miatt.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a rendezetlen kilépés megemelkedett kockázatára és pozitív megoldás szükségességére figyelmeztetett. Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke üzenete szerint a londoni szavazás eredménye "rossz hír". Aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyságban élő mintegy 3,6 millió uniós állampolgár és a nagyszámú unióban lakó és dolgozó brit állampolgár sorsa miatt. Mark Rutte holland miniszterelnök sajnálatát fejezte ki, de mint Twitter-üzenetében írta, tiszteletben tartja a szavazás eredményét. A brit EU-tagság megállapodás nélküli, rendezetlen felszámolása a lehető legrosszabb megoldás - figyelmeztetett Olaf Scholz német alkancellár, pénzügyminiszter. 

Brexit
Európa
Donald Tusk
Antonio Tajani
Mark Rutte
Olaf Scholz

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.