Ugrás a tartalomra

Európai Bizottság: Fel kell számolni az akadályokat, amelyek gátolják a bevándorlók befogadását

2020.11.24
19:23
2020.11.24
19:34
Forrás
MTI
Ylva Johansson belügyi biztos azt mondta, a migránsok további befogadása és integrációja minden fél számára előnyös helyzetet jelent. Hozzátette: sok bevándorló van Európában, a következő években azonban még több migránsra lesz szükség.

Mivel a bevándorlók és a bevándorló háttérrel rendelkező európaiak jelentősen hozzájárulnak az Európai Unió működéséhez, az Európai Bizottság fel akarja számolni azokat az akadályokat, amelyek gátolhatják részvételüket és befogadásukat az európai társadalomba - rögzítette az Európai Bizottság a bevándorlók társadalmi integrációjáról és a befogadásáról szóló cselekvési tervében. Az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos a stratégia bemutatásakor közölte, mivel a sikeres integráció és befogadás elengedhetetlen része a jól irányított és hatékony migrációs és menekültügyi politikának, valamint elengedhetetlen a társadalmi kohézió és a dinamikus gazdaság szempontjából is, a cselekvési terv egyebek mellett oktatási és foglalkoztatási tervet vázol fel, illetve az egészségügyi szolgáltatások és a lakhatás biztosításához kíván hozzájárulni.

A belügyi biztos azt mondta, a migránsok már most az európai társadalom részét képezik. További befogadásuk és integrációjuk minden fél számára előnyös helyzetet, egy ellenállóbb társadalomba való gazdasági szempontú befektetést jelent. Sok migráns van Európában, a következő években azonban még több migránsra lesz szükség, ugyanis az európai egy öregedő társadalom, amelynek hamarosan munkaerőre lesz szüksége - közölte.

bevándorlás
migráns
befogadás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.