Ugrás a tartalomra

Évértékelő találkozót tartott a VMSZ újvidéki szervezete

2021.12.29
12:36
2021.12.29
16:35
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete évértékelő találkozón ismertette az elmúlt év eredményeit.

Vicsek Annamária, a városi szervezet elnöke beszélt az önkormányzati szerepvállalásukról, a fontosabb tevékenységi területeken elért eredményekről. Ezek között szerepelt szerinte a művelődési intézmények, civil szervezetek és egyházak támogatása, a magyar nyelvű kapcsolattartás és tájékoztatás, valamint az iskoláztatási program.

Vicsek elmondta, a következő évben szeretnék folytatni és befejezni a megkezdett programokat, mint például az 1944/45-ös ártatlan áldozatok szobrának felállítása, a Szent Erzsébet-templom világításának a városi hálózatra csatlakozása, valamint a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ felújítása és intézetté alakítása. Az idei újvidéki költségvetésben 61,4 millió, a jövő éviben pedig még 42 millió dinárt biztosítanak a főépület teljes körű felújítására.

Vicsek Annamária, újvidéki elnök, VMSZ: „Nekünk most az a feladatunk, hogy olyan tevékenységeket, olyan programokat találjunk majd ki, amivel sokkal gazdagabbá válik majd a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központnak a tevékenysége, mint az elmúlt időszakban, hiszen most bekerül Újvidék város hét művelődési állomása közé, ami azt hiszem, hogy nagyon nagyot fog majd emelni a központnak az elismertségén, illetve a renoméján, és még természetesen megtartjuk mindazokat a tevékenységeket, amelyeket eddig is csináltunk, csak sokkal más meg jobb minőségű műsorokat, előadásokat, koncerteket, kiállításokat is kell majd szerveznünk, hogy felnőjünk ehhez a feladathoz.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Újvidék
Vicsek Annamária

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.