Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évet értékelt Pásztor István

2021.12.31
15:27
2022.01.15
15:22
Forrás
MTI
A 2021-es év leginkább a koronavírus-járvány miatt kimaradt dolgok pótlásáról szólt, de már előkészítette a 2022-es évet is, amikor a vajdasági magyarság előtt hét különböző választás áll majd - emelte ki Pásztor István az MTI-nek.

Az évértékelő interjúban a VMSZ elnöke elmondta, pártja politizálásának köszönhetően sikerült megvédeni Szabadka város épített örökségét. Fontosnak nevezte a sport, az oktatás, a művelődés és az egyház területén végrehajtott fejlesztéseket.

Rámutatott, mindezek mellett nagy infrastrukturális projektek is megkezdődtek vagy folytatódtak, ilyen például a Budapest-Belgrád vasútvonal szerbiai szakaszának az építése vagy a Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal felújításának a megkezdése, illetve a magyar-szerb határon fekvő átkelők bővítése.

A tervek szerint a VMSZ jövőre is önállóan indul a választásokon - hangsúlyozta Pásztor. 2022-ben a vajdasági magyarok egy szerbiai és egy magyarországi népszavazáson, magyarországi és szerbiai parlamenti választáson, szerb elnökválasztáson, a belgrádi önkormányzati választáson, végül a szerbiai nemzeti tanácsi választáson vehetnek részt.

évértékelő
2021
2022
beruházás
választás
vajdasági magyarság
VMSZ
Pásztor István

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű