Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évösszegzés a Magyar Mozgalomnál

2020.12.29
14:55
2020.12.29
17:39
Forrás
Pannon RTV
Az MM elnöke arról is beszélt, milyen értékek mentén keresnének együttműködő partnereket.

Mind önkormányzati, mind országos szinten sikertelennek nevezték a 2020-as évet Szabadka Polgári Mozgalmának önkormányzati képviselői a mai sajtótájékoztatójukon. A következő évben ez a tömörülés elsősorban a szervezeti struktúráját kívánja erősíteni. Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom elnöke szerint a szülőföldön maradás és az európai integráció terén ebben az évben nem történtek pozitív előrelépések.

Pannon RTV

Sövény Ferenc, elnök, Magyar Mozgalom: „A Magyar Mozgalom részéről világos az álláspont annak tekintetében, hogy a haladó párttal semmilyen fajta együttműködést nem kíván kialakítani a jövőben sem. Tehát azokkal az ellenzéki tömörülésekkel vagy opciókkal, akikkel ugyanazon elvek mentén tudunk haladni, politizálni, akiknek ugyanolyan fontos az európai integráció, akiknek ugyanúgy fontos a kisebbségvédelem, illetve a kisebbségi magyarság helyzetének javítása, és elősegíti a magyarság céljainak megvalósulását, azokkal a jövőben is szeretnénk együttműködni.”

Magyar Mozgalom
Szabadka Polgári Mozgalma
Sövény Ferenc
évösszegzés
értékelés
együttműködés

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.