Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Ezt kínálja a miniszterelnök a gazdáknak

2022.08.12
13:31
2022.08.12
21:23
Forrás
RTS
Az állam nem határozhatja meg és garantálhatja a napraforgó árát, de tárgyalhat a kereskedelmi árrésről - mondta Ana Brnabić.

A szerb miniszterelnök elmondta, mindent megtesz a gazdák problémáinak megoldása érdekében. A kormány nem tudja garantálni a napraforgó árát, de beszélhet a vevőkkel, és ez segíthet az áremelésben. Korlátozhatják az árrés mértékét 10 százalékra - ezt tudják kínálni, mondta Brnabić.

Pannon RTV/Vujkovic Robert

Azt is ígérte a kormány, hogy 60 liter üzemanyagra 22 dinár támogatás jár, és meglátják, meg tudják-e emelni literenként 30 dinárra. A tejprémium pedig 15 dinár marad - részletezte Brnabić. Ez a legtöbb, amit tehetnek, mondta a miniszterelnök.

„A megbeszéltek szerint feloldottuk a tilalmat a kormány tegnapi ülésén, ajánljuk, hogy 15 dinárra emeljük a prémiumot, ajánlottuk, hogy az üzemanyag-támogatás 22 dinár legyen hektáronként 60 liter üzemanyagra, meglátjuk mehetünk-e 30 dinárig, de ezek csak a negyedik negyedévben lehetségesek. Azért vagyunk itt, hogy megállapodjunk, de a felvásárlási árat nem tudjuk garantálni. Néhány dolgot nem tudunk megtenni. Ajánlottuk, hogy 500-ról 535 euró plusz áfa legyen. Emberek, ez a maximum, amit tehetünk, és beszélhetünk még a kereskedelmi árrés korlátozásáról.„

Ana Brnabić
gazdatüntetés

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.