Ugrás a tartalomra

Ezt kínálja a miniszterelnök a gazdáknak

2022.08.12
13:31
2022.08.12
21:23
Forrás
RTS
Az állam nem határozhatja meg és garantálhatja a napraforgó árát, de tárgyalhat a kereskedelmi árrésről - mondta Ana Brnabić.

A szerb miniszterelnök elmondta, mindent megtesz a gazdák problémáinak megoldása érdekében. A kormány nem tudja garantálni a napraforgó árát, de beszélhet a vevőkkel, és ez segíthet az áremelésben. Korlátozhatják az árrés mértékét 10 százalékra - ezt tudják kínálni, mondta Brnabić.

Azt is ígérte a kormány, hogy 60 liter üzemanyagra 22 dinár támogatás jár, és meglátják, meg tudják-e emelni literenként 30 dinárra. A tejprémium pedig 15 dinár marad - részletezte Brnabić. Ez a legtöbb, amit tehetnek, mondta a miniszterelnök.

„A megbeszéltek szerint feloldottuk a tilalmat a kormány tegnapi ülésén, ajánljuk, hogy 15 dinárra emeljük a prémiumot, ajánlottuk, hogy az üzemanyag-támogatás 22 dinár legyen hektáronként 60 liter üzemanyagra, meglátjuk mehetünk-e 30 dinárig, de ezek csak a negyedik negyedévben lehetségesek. Azért vagyunk itt, hogy megállapodjunk, de a felvásárlási árat nem tudjuk garantálni. Néhány dolgot nem tudunk megtenni. Ajánlottuk, hogy 500-ról 535 euró plusz áfa legyen. Emberek, ez a maximum, amit tehetünk, és beszélhetünk még a kereskedelmi árrés korlátozásáról.„

Ana Brnabić
gazdatüntetés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.