Ugrás a tartalomra
FoNet/Ognjen Stevanović

Fabrizi: Szerbia előrehaladást ért el, de folytatnia kell a reformokat

2019.05.30
12:05
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia előrehaladást ért el, azonban folytatnia kell a reformokat - jelentette ki Sem Fabrizi, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetője a szerb közmédia reggeli műsorában.

Az országról szóló jelentésben elismerik a gazdasági reformokat, ugyanis előrelépés történt e téren, ebből a szempontból minden jó irányba halad - részletezte Fabrizi. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jogállamiság kérdésében még több munkára van szükség, ebben az esetben nincs megfelelő előrelépés. Szavai szerint fontos lenne a régióban uralkodó viszonyok kapcsán a párbeszéd folytatása Belgrád és Pristina között.

Sem Fabrizi
Európai Unió
reformok
jogállamiság

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.