Ugrás a tartalomra

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj Magyarországon

2021.12.07
14:07
Forrás
MTI
Az erről szóló rendeletet ma írták alá Budapesten - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A magyar kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban kifejtette: most ért véget a megbeszélés az Idősügyi Tanács tagjaival. "Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük" - fogalmazott.

Kiemelte: a gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt járt, a gazdaság jól teljesít. Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, "de itt nem szeretnénk megállni" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte: jövőre 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat és visszavezetik "a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is", amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas. Az erről szóló rendeletet ma írták alá - tette hozzá a miniszterelnök.

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.