Ugrás a tartalomra
Federica Mogherini
FoNet/Screenshot

Federica Mogherinit nem aggasztja az orosz befolyás a Balkánon

2017-11-14
08:58
2017-11-14
16:12
Forrás
Szerbiai RTV
A tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az Európai Uniónak van messzemenően a legnagyobb pozitív hatása a Balkánra, ezért nem aggasztja az orosz befolyás a régióban - nyilatkozta Brüsszelben Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután a tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az EU nyugat-balkáni politikája világos: a régió országai előbb-utóbb teljes jogú tagországokká válnak, ezért is  fontos a megfelelő és őszinte kommunikáció - tette hozzá Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „Ez egy út kezdete, amelyen együtt indulunk, és egy új történet kezdődik. Nem egy fejezet lezárása. Megnyílik az út az európai védelmi és biztonsági együttműködés előtt, ezt elértük.”

Federica Mogherini
orosz
Balkán
Európai unió

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő