Ugrás a tartalomra
kormányülés
vojvodina.gov.rs

Fehér Ferenc nevét viseli majd a tartomány művelődési díja

2018-09-15
15:05
2018-09-15
16:34
Forrás
Vajdasági RTV
A tartományi kormány elfogadta a vajdasági díjakról és elismerésekről szóló határozati javaslatot.

A Mihajlo Pupin-díjat olyan egyéneknek ítélik oda, akik alkotómunkájukkal hozzájárultak a tartomány fejlődéséhez.

Elismeréseket is kiosztanak a művészet, az oktatás, a tudomány, a gazdaság, a sport, az emberi és kisebbségi jogok, az esélyegyenlőség, valamint a művelődés terén. Ez utóbbit Fehér Ferencről nevezték el.

A kitüntetéseket a tartományi jelentőségű ünnepeken adják át.

A kormány elfogadta azt a javaslatot is, hogy a Vajdasági Művelődési Intézet neve ezentúl Miloš Crnjanski Kulturális Központ legyen.

Vajdaság
művelődési díj
Fehér Ferenc
tartomány
kormány

Most

11:59

Elhunyt Sára Sándor

Meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű