Ugrás a tartalomra
kormányülés
vojvodina.gov.rs

Fehér Ferenc nevét viseli majd a tartomány művelődési díja

2018-09-15
15:05
2018-09-15
16:34
Forrás
Vajdasági RTV
A tartományi kormány elfogadta a vajdasági díjakról és elismerésekről szóló határozati javaslatot.

A Mihajlo Pupin-díjat olyan egyéneknek ítélik oda, akik alkotómunkájukkal hozzájárultak a tartomány fejlődéséhez.

Elismeréseket is kiosztanak a művészet, az oktatás, a tudomány, a gazdaság, a sport, az emberi és kisebbségi jogok, az esélyegyenlőség, valamint a művelődés terén. Ez utóbbit Fehér Ferencről nevezték el.

A kitüntetéseket a tartományi jelentőségű ünnepeken adják át.

A kormány elfogadta azt a javaslatot is, hogy a Vajdasági Művelődési Intézet neve ezentúl Miloš Crnjanski Kulturális Központ legyen.

Vajdaság
művelődési díj
Fehér Ferenc
tartomány
kormány

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.