Ugrás a tartalomra

Fehéroroszország kiáll Szerbia nemzeti érdekei mellett

2019.12.03
12:20
2019.12.03
19:17
Forrás
Pannon RTV
Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfővel tárgyalt ma Belgrádban Aleksandar Vučić. A két ország elnöke közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Szerbia és Fehéroroszország két jó baráti állam.

Lukasenko kiemelte, hogy országa mindig kiáll Szerbia mellett, nemzetközi téren is, és ezen álláspontján nem fog változtatni. A fehérorosz államfő azt is kiemelte, hogy támogatják Szerbia uniós csatlakozási törekvéseit. A két ország gazdasági kapcsolatairól pedig úgy fogalmazott, hogy a lehetőségekhez képest lehetne nagyobb is az árucsere-forgalom értéke, ezen mindenképpen dolgozni fognak majd a két kormány tagjai. Aleksandar Vučić beszédében egyebek mellett köszöntét fejezte ki, amiért Fehéroroszország kiáll Szerbia érdekei mellett.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Sohasem fordult elő, amióta Alekszandr Lukasenko áll Fehéroroszország élén, ez pedig 1994 óta így van, hogy Fehéroroszország valaha is Szerbia ellen szavazott volna. Sohasem fordult elő. Nagyon nehéz napok és évek állnak mögöttünk és Fehéroroszország mindig mellettünk volt. A világ minden pontján, minden pillanatban. Hatalmas köszönet a fehérorosz népnek, és önnek is személyesen elnök úr a szeretetért és odaadásért, amit Szerbiának nyújtott.”

Alekszandr Lukasenko
Belgrád
Fehéroroszország

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.