Ugrás a tartalomra

Félidős választásokat tartanak az Egyesült Államokban

2018.11.06
09:41
2020.02.17
19:14
Forrás
MTI
Nem kizárt, hogy megosztott kormányzás lesz.

Donald Trump eddigi hivatali tevékenységét értékelő és a második két évet befolyásoló kongresszusi választásokat tartanak ma az Egyesült Államokban. A négyéves amerikai elnöki ciklus félidejében teljesen megújítják a 435 tagú szövetségi képviselőházat és újraválasztják a szenátus tagjainak kevesebb mint a felét, a 100 szenátor közül 35-öt, ezen kívül 36 államban kormányzóválasztást is tartanak.

fotó: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

A demokraták abban bíznak, és a felmérések és az előrejelzések is ezt támasztják alá, hogy többséget szereznek a képviselőházban, és ezzel megakadályozhatják vagy késleltethetik az elnök egyes terveinek megvalósítását. Az amerikai történelemben nem újdonság, hogy más párt uralja a törvényhozás egyik vagy mindkét házát, mint amelyik a végrehajtó hatalom, a Fehér Ház irányítóját adja. Ezt a politikai gyakorlatot megosztott kormányzásnak nevezik.

USA
választás
félidő
Amerikai Egyesült Államok

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.