Ugrás a tartalomra
Tanjug/Marija Petrović

Feljelentés a parlament előtti incidens miatt

2020.05.12
14:28
2020.05.12
18:35
Forrás
Szerbiai RTV
Bűnvádi feljelentést tett a szerbiai belügyminisztérium az éppen éhségsztrájkot folytató Boško Obradović és további három személy ellen.

Dulakodás alakult ki pénteken a parlament bejáratához vezető lépcsőkön. A belgrádi Első Alapfokú Ügyészség közleménye szerint a belügyminisztérium feljelentést tett a Dveri mozgalom vezetője és a mozgalom szimpatizánsai ellen is a Marijan Rističevićet, a hatalmi koalíció képviselőjét ért támadásban való részvétel miatt.

A rendőrség pénteken rögtön előállított 15 személyt az incidens után, magát Obradovićot azonban nem. A rendőrség most azt követően döntött a feljelentés mellett, hogy részletesebben kivizsgálták az esetet és az azzal kapcsolatos beszámolókat.

Erőszakos cselekedet elkövetésének alapos gyanúja miatt fordult a belügyminisztérium az ügyészséghez B.O, M.Ð, D.Ð. és S.M. ügyében - ahogyan az a hivatalos beszámolóban áll. A feljelentésben az áll, hogy részt vettek a Rističević elleni támadásban a parlament előtt, továbbá veszélyeztették Zlatibor Lončar egészségügyi tárcavezető biztonságát is a dulakodás alkalmával.

feljelentés
Boško Obradović
Dveri
Marijan Rističević
Belügyminisztérium
éhségsztrájk
Zlatibor Lončar
Választások 2020

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.