Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

A felszabadulás napjára emlékeztek ma a szerb fővárosban

2020-10-20
11:28
2020-10-20
12:33
Forrás
Pannon RTV
1944. október 20-án a Josip Broz Tito vezette partizánok és a Vörös Hadsereg bevonult a Belgrádba és felszabadította a várost. Az ismeretlen katona emlékművét Aleksandar Vučić koszorúzta meg az Avalán

Az eltelt évtizedek sem csökkentik a tett nagyságát, a meghozott hatalmas áldozatnak és bátorságnak köszönhetően Belgrád ma szabad városként létezhet a független Szerbiában - írta a szerb államfő az emlékkönyvbe. A megemlékezésen részt vett Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter is.

Aleksandar Vučić
felszabadulás napja
Belgrád

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.
13:15, Frissítve: 15:10

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.