Ugrás a tartalomra

Felújítják a báni palota homlokzatát

2019.05.22
19:08
Forrás
vojvodina.gov.rs
A Tartományi Kormánynak is helyet adó újvidéki palota 80 éve épült. A munkálatok november végéig tartanak.

A felújítás része a burkolókő megtisztítása több mint 10 ezer négyzetméteren, emellett a falat egy graffiti elleni szerrel is kezelik. Megtisztítják a bejárati lépcsőt és a díszítőelemeket is. A későbbi tervek között szerepel a Tartományi Parlament székhelyének felújítása is, ami szintén a komplexum része.

A báni palota épületegyüttese az 1939-1941. évi időszakban a Dunai bánság közigazgatásának és bánjának székhelye volt, ugyanis a két világháború közötti időszakban, pontosabban Jugoszláviát kilenc bánságra osztották fel. A Dunai bánság Baranya, Bánát, Bácska, Szerémség, Šumadija és Stig területét ölelte fel.

báni palota
Újvidék
felújítás
homlokzat

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.