Ugrás a tartalomra
Europarl.eu

Felülvizsgálja saját működését az EP

2021.05.12
14:25
Forrás
Közlemény
Deli Andor képviseli a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportját az Európai Parlament működésének megreformálását célzó munkacsoportban.

A munkacsoport célja, hogy a koronavírus-járvány miatt online működésre kényszerült parlamenti munka tapasztalatait megvizsgálja, és a működésre vonatkozó módosításokat javasoljon. Deli tagsága kapcsán kiemelte, fontos, hogy levonják az elmúlt év tapasztalatait és előremutató, ugyanakkor az alapszerződésekkel összhangban levő javaslatokat fogalmazzanak meg a jövőbeli működésre vonatkozóan. A koronavírus-járvány az uniós szintű képviseleti demokráciát is tesztelte, az Európai Parlament kénytelen volt a digitális térbe helyezni működését, ez azonban számos eljárásjogi kérdést is felvetett. Éppen ezért üdvözlendő, hogy az Európai Parlament elkezdte saját működésének felülvizsgálatát - áll a közleményben.

Deli Andor
Európai Parlament

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.