Ugrás a tartalomra
Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije/SLOBODAN MILJEVIC

„Felvetődött a kisebbségi akcióterv módosításának a lehetősége”

2018.02.14
19:01
2018.02.14
19:10
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal ülésezett a nemzeti kisebbségek tanácsa Belgrádban szerdán.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a helyszínen a Pannon RTV-nek elmondta, hogy ezeken az üléseken a nemzeti tanácsok képviselői az elképzeléseket, az alapelveket tudják közvetíteni az illetékes minisztériumok felé. Kiemelte: felvetődött a kisebbségi akcióterv módosításának a lehetősége, amely elsősorban a kultúra területén lehet majd fontos a jövőben.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Azt hiszem, hogy sorsfordító ez a mai ülés, hiszen a következő összejövetelen már olyan témák kerülnek előtérbe, amelyek az élet kérdéseit határozzák meg az itteni kisebbségeknek, hiszen hetek választanak el bennünket attól, hogy elkészüljön a nemzeti tanácsokról szóló törvény tervezete, a kisebbségi kerettörvény, és az anyakönyvezésről szóló törvény. Tehát három-négy olyan törvény most kerül elfogadásra, amelyeknek a változatait most kell, hogy megvitassuk, és közvitán alakítsuk ki az utolsó formákat.”

akcióterv
módosítás
nemzeti kisebbségek tanácsa
Belgrád
Hajnal Jenő
MNT

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.