Ugrás a tartalomra

„Felvetődött a kisebbségi akcióterv módosításának a lehetősége”

2018.02.14
19:01
2018.02.14
19:10
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal ülésezett a nemzeti kisebbségek tanácsa Belgrádban szerdán.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a helyszínen a Pannon RTV-nek elmondta, hogy ezeken az üléseken a nemzeti tanácsok képviselői az elképzeléseket, az alapelveket tudják közvetíteni az illetékes minisztériumok felé. Kiemelte: felvetődött a kisebbségi akcióterv módosításának a lehetősége, amely elsősorban a kultúra területén lehet majd fontos a jövőben.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Azt hiszem, hogy sorsfordító ez a mai ülés, hiszen a következő összejövetelen már olyan témák kerülnek előtérbe, amelyek az élet kérdéseit határozzák meg az itteni kisebbségeknek, hiszen hetek választanak el bennünket attól, hogy elkészüljön a nemzeti tanácsokról szóló törvény tervezete, a kisebbségi kerettörvény, és az anyakönyvezésről szóló törvény. Tehát három-négy olyan törvény most kerül elfogadásra, amelyeknek a változatait most kell, hogy megvitassuk, és közvitán alakítsuk ki az utolsó formákat.”

akcióterv
módosítás
nemzeti kisebbségek tanácsa
Belgrád
Hajnal Jenő
MNT

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.