Ugrás a tartalomra

„Felvetődött a kisebbségi akcióterv módosításának a lehetősége”

2018.02.14
19:01
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal ülésezett a nemzeti kisebbségek tanácsa Belgrádban szerdán.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a helyszínen a Pannon RTV-nek elmondta, hogy ezeken az üléseken a nemzeti tanácsok képviselői az elképzeléseket, az alapelveket tudják közvetíteni az illetékes minisztériumok felé. Kiemelte: felvetődött a kisebbségi akcióterv módosításának a lehetősége, amely elsősorban a kultúra területén lehet majd fontos a jövőben.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Azt hiszem, hogy sorsfordító ez a mai ülés, hiszen a következő összejövetelen már olyan témák kerülnek előtérbe, amelyek az élet kérdéseit határozzák meg az itteni kisebbségeknek, hiszen hetek választanak el bennünket attól, hogy elkészüljön a nemzeti tanácsokról szóló törvény tervezete, a kisebbségi kerettörvény, és az anyakönyvezésről szóló törvény. Tehát három-négy olyan törvény most kerül elfogadásra, amelyeknek a változatait most kell, hogy megvitassuk, és közvitán alakítsuk ki az utolsó formákat.”

akcióterv
módosítás
nemzeti kisebbségek tanácsa
Belgrád
Hajnal Jenő
MNT

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.