Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Fennállásának 11. évfordulóját ünnepelte a VMSZ belgrádi szervezete

2022.12.01
11:57
2022.12.01
15:33
Forrás
Pannon RTV
2011-ben 11 alapító taggal kezdett el működni a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi szervezete a szerb fővárosban, mostanra pedig mintegy 550 személy lett a tagja a politikai szervezetnek.

Több mint 200 politikai, társadalmi és kulturális rendezvény megszervezése a szerb fővárosban azzal a céllal, hogy erősítsék a szerb-magyar baráti kapcsolatokat. Egyebek között ez is a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi szervezetének tevékenységei közé tartozott az elmúlt 11 évben.

Nebojša Marjanović, a VMSZ belgrádi szervezetének elnöke: „Célunk, hogy a hatalom még nagyobb részét képezzük. Gyarapítani szeretnénk a tagságunkat, de nem mindenáron. Olyan embereket várunk hozzánk, akik őszintén érzik a programunkat és a kitűzött céljainkat valóban velünk együtt szeretnék megvalósítani. Ami pedig a városvezetésben való részvételt illeti, úgy gondoljuk, még felelősségteljesebb kötelezettségeket tudnánk vállalni.”

2018 óta a szervezet együttműködik a Szerb Haladó Párttal és aktívan részt vesz a belgrádi képviselő-testület munkájában is.

Aleksandar Mirković, köztársasági parlamenti képviselő, Szerb Haladó Párt: „A Szerb Haladó Párt belgrádi önkormányzati frakcióvezetőjeként ki kell emelnem, hogy Marjanović úrral a lehető legjobb az együttműködés. Mostanra közösen figyelemreméltó eredményeket értünk el. Arra számítok a következő időszakban, hogy tovább mélyítjük mindenekelőtt ezt a barátságot, és hogy közösen fogunk dolgozni azért, hogy a belgrádi, illetve szerbiai polgárok még jobb életkörülmények között éljenek.”

A belgrádi szervezet nagyon jó példája annak, hogy egy kisebbségi regionális párt lehet ennél több is – mondta el az ünnepi fogadáson Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke.

„Az elmúlt időszakban nagyon tarka és gazdag lett a munkájuk. Rengeteg lakossági fórumot, összejövetelt, rendezvényt szerveztek, művelődéssel is foglalkoztak és nem utolsó sorban vallással, egymás megismerésével. Ez az, ami gazdagítja és szerintem vonzóvá teszi ezt a szervezetet.”

Az ünnepi rendezvényen elismeréseket osztottak ki azoknak a személyeknek, akik tevékenységükkel hozzájárultak a VMSZ belgrádi szervezetének sikeres működéséhez.

VMSZ
Belgrád
évforduló
Nebojša Marjanović
Kovács Elvira

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű