Ugrás a tartalomra

A fertőzésen átesettek fordulhatnak-e információkért az egészségházakhoz?

2021.04.29
20:42
2021.04.29
20:54
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A koronavírus okozta betegség után jelentkező tüneteket érintve szólalt fel a szerb parlament mai ülésén dr. Úri Emese.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője a víruson átesett betegek további egészségügyi problémáira hívta fel a figyelmet, valamint arra a kérdésre kereste a választ, hogy fordulhatnak-e a későbbiekben információkért a közeli egészségházakhoz. Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter válaszában hangsúlyozta, hogy számukra ajánlott, hogy lépésről lépésre haladva térjenek vissza a napi szokásaikhoz és emellett folyamatosan ellenőrizzék egészségügyi állapotukat az egészségházakban és a klinikákon.

Úri Emese emellett az egészségügyi rendszer fontosságát és munkáját illetően is felszólalt. „Rámutatnék az egészségházak jelentőségére, amely az elsődleges egészségvédelmi ellátás egységes rendszere, és amely átvette a terhek nagy részét, ami magát a diagnosztikát is illeti, valamint az elsődleges ellátást, a covid-betegek kezdeti otthoni kezelését, a betegek kórházba történő beutalását, és ezután is, amikor elkezdtük a tömeges oltást, akkor ez a rendszer azonnal, gyorsan és megfelelően reagált.”

Úri Emese

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.