Ugrás a tartalomra
Fonet

Filmművészeti együttműködés Szerbia és Magyarország között

2022.02.21
14:41
2022.02.21
17:55
Forrás
MTI, Vajdasági RTV
Régészeti, filmművészeti és muzeológiai kérdésekről tárgyalt Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere hétfőn Belgrádban Maja Gojković szerb művelődés miniszterrel.

Gojković kiemelte, a két ország kapcsolata történelmi csúcson van, és fontos, hogy ez a kultúra területén is megmutatkozzon. A tervek között szerepel koprodukciók készítése, valamint olyan történelmi jelentőségű filmek készítése, amelyek mindkét ország számára fontosak - emelték ki a felek. A politikusok az Európa Kulturális Fővárosa programról is egyeztettek, hiszen 2010-ben Pécs, az idén Újvidék, jövőre pedig Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa. Kásler Miklós szerint ebben a programban is támogatni tudja egymást Szerbia és Magyarország. Mint ismeretes a két politikus 2021. novemberében kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá.

Maja Gojković
Belgrád
Kásler Miklós
filmművészeti
régészet

Most

11:33, Frissítve: 13:42

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.