Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Föderalizmus és nemzetek az Európai Unióban

2019.05.10
07:02
2019.05.10
17:57
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Parlament munkájáról, a május 26-ai választások tétjéről, a migrációs válságról, valamint az Európai Unió jövőjéről tudhattak meg többet, akik tegnap este ellátogattak a szabadkai VM4K-ba.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az Európa és mi előadás-sorozat keretében Szájer József európai parlamenti képviselő tartott előadást Föderalizmus és nemzetek az Európai Unióban címmel. Szájer József Fidesz-KDNP-s EP-képviselő csütörtök esti előadásában arról beszélt, hogy az EP-választások legnagyobb tétje a migráció kérdése.

A képviselőt elsősorban azért hívták meg a VM4K-ba, mert ugyanazt az értékrendet képviseli, mint mi - nyilatkozta az előadás kapcsán Pásztor István, a VMSZ elnöke: „Másrészről pedig azért hiteles, mert több mint tíz éve benne van ebben az európai politikai körforgásban. Életszerű tapasztalatai vannak, és azt gondolom, hogy olyan gondolatokkal ajándékozza meg a hallgatóságot, ami egészen biztos, hogy nagyon fontos.” 

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Szájer József a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistáján a második helyen szerepel. A képviselő előadásában leszögezte, Magyarország továbbra is kulcsfontosságúnak tartja a bevándorlás megállítását és a határvédelmet: „Itt arról van szó, hogy a bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes erők kerülnek-e nagyobb mértékben hatalomra, melyiküknek lesz nagyobb a befolyása. Azt mondhatjuk, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői, akikre lehet szavazni egyébként itt, ezen a vidéken is, azok mindenképpen a bevándorlásellenes erőket kívánják erősíteni.”

Szájer József EP-képviselő teljes előadását szombaton 16 órakor tekinthetik meg a Pannon Televízióban.

Szájer József
VM4K

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!