Ugrás a tartalomra

Föderalizmus és nemzetek az Európai Unióban

2019.05.10
07:02
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Parlament munkájáról, a május 26-ai választások tétjéről, a migrációs válságról, valamint az Európai Unió jövőjéről tudhattak meg többet, akik tegnap este ellátogattak a szabadkai VM4K-ba.

Az Európa és mi előadás-sorozat keretében Szájer József európai parlamenti képviselő tartott előadást Föderalizmus és nemzetek az Európai Unióban címmel. Szájer József Fidesz-KDNP-s EP-képviselő csütörtök esti előadásában arról beszélt, hogy az EP-választások legnagyobb tétje a migráció kérdése.

A képviselőt elsősorban azért hívták meg a VM4K-ba, mert ugyanazt az értékrendet képviseli, mint mi - nyilatkozta az előadás kapcsán Pásztor István, a VMSZ elnöke: „Másrészről pedig azért hiteles, mert több mint tíz éve benne van ebben az európai politikai körforgásban. Életszerű tapasztalatai vannak, és azt gondolom, hogy olyan gondolatokkal ajándékozza meg a hallgatóságot, ami egészen biztos, hogy nagyon fontos.” 

Szájer József a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistáján a második helyen szerepel. A képviselő előadásában leszögezte, Magyarország továbbra is kulcsfontosságúnak tartja a bevándorlás megállítását és a határvédelmet: „Itt arról van szó, hogy a bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes erők kerülnek-e nagyobb mértékben hatalomra, melyiküknek lesz nagyobb a befolyása. Azt mondhatjuk, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői, akikre lehet szavazni egyébként itt, ezen a vidéken is, azok mindenképpen a bevándorlásellenes erőket kívánják erősíteni.”

Szájer József EP-képviselő teljes előadását szombaton 16 órakor tekinthetik meg a Pannon Televízióban.

Szájer József
VM4K

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.