Ugrás a tartalomra
MTI/Molnár Edvárd

Folyamatos járőrözés a Tiszán

2020.01.11
09:58
2020.01.11
14:08
Forrás
MTI
Folyamatos járőrözést tart hétfőtől a Tiszán az MH1 Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, a magyar rendőrséggel együttműködve.

A vízi forgalom ellenőrzése az illegális határátlépések megakadályozása érdekében történik majd, a jogellenes határátlépők többsége ugyanis a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálja meg átlépni a magyar országhatárt, csónakokkal és egyéb vízi járművekkel. Ennek megakadályozására járőrhajó indul hétfőtől, amely folyamatos megfigyelés alatt tartja Szeged térségében a Tisza kijelölt szakaszát.

1250 tiltott határátlépési kísérlet történt az év eleje óta, ezért intézkedéseket kellett tenni a magyar határok védelmében – mondta Bakondi György a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-nek adott interjújában. Hozzátette, ilyen magas számot januárban még nem regisztráltak. Nagyon sok migráns tartózkodik a görög szigeteken és a szárazföldön, a horvát-bosnyák határ térségében is. Azt is elmondta, hogy növelték az Észak-Macedóniában a határok őrizetét segítő magyar rendőrök létszámát és ha szükséges, további erőket tudnak a magyar határra vezényelni.

járőrözés
Tisza
Szeged
Bakondi György

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.