Ugrás a tartalomra

Folyamatos járőrözés a Tiszán

2020.01.11
09:58
2020.01.11
14:08
Forrás
MTI
Folyamatos járőrözést tart hétfőtől a Tiszán az MH1 Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, a magyar rendőrséggel együttműködve.

A vízi forgalom ellenőrzése az illegális határátlépések megakadályozása érdekében történik majd, a jogellenes határátlépők többsége ugyanis a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálja meg átlépni a magyar országhatárt, csónakokkal és egyéb vízi járművekkel. Ennek megakadályozására járőrhajó indul hétfőtől, amely folyamatos megfigyelés alatt tartja Szeged térségében a Tisza kijelölt szakaszát.

1250 tiltott határátlépési kísérlet történt az év eleje óta, ezért intézkedéseket kellett tenni a magyar határok védelmében – mondta Bakondi György a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-nek adott interjújában. Hozzátette, ilyen magas számot januárban még nem regisztráltak. Nagyon sok migráns tartózkodik a görög szigeteken és a szárazföldön, a horvát-bosnyák határ térségében is. Azt is elmondta, hogy növelték az Észak-Macedóniában a határok őrizetét segítő magyar rendőrök létszámát és ha szükséges, további erőket tudnak a magyar határra vezényelni.

járőrözés
Tisza
Szeged
Bakondi György

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.