Ugrás a tartalomra

Folytatja a köztársasági képviselőház az alakuló ülését

2020.10.22
10:46
2020.10.22
16:19
Forrás
Magyar Szó
Ma nevezhetik ki a parlamenti bizottságok tagjait.

Ma folytatja a köztársasági képviselőház az augusztus 3-án megkezdett alakuló ülését. Két hónappal ezelőtt ugyan hitelesítették a parlament új összetételében részt vevő képviselők mandátumát, a ház elnökét és alelnökeit nem választották meg, valamint a parlamenti bizottságok tagjait sem nevezték ki. Erre ma kerül sor, mégpedig a parlament új elnöke Ivica Dačić, a Szerbiai Szocialista Párt első embere lesz. Ennek a pártnak a soraiból kerül ki a parlament főtitkára is, mégpedig várhatóan Veljko Odalović személyében, aki eddig a külügyminisztériumban államtitkárként működött, illetve 2008 és 2012 között főtitkárként tevékenykedett.

parlament
képviselőház
alakuló ülés

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.