Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Folytatódik az EU-csúcs

2019-07-02
07:50
2019-07-02
08:06
Forrás
Pannon RTV
A tagállami vezetők az uniós pozíciók betöltéséről tárgyalnak. Az uniós állam- és kormányfők számára a mai az utolsó nap, amikor megegyezhetnek.

A vasárnap kezdődött és hétfőn felfüggesztett tanácskozáson a szociáldemokrata Frans Timmermans jelöltségét nem bocsátották szavazásra, mert nem volt elég támogatása, ennek ellenére sajtóértesülések szerint még mindig befutónak számít az Európai Bizottság elnöki posztjára. Az Európai Tanács elnöke a bolgár néppárti politikus, Krisztalina Georgieva lehet.

Az uniós állam- és kormányfők számára a mai az utolsó nap, amikor megegyezhetnek. Szerdán ugyanis már szavazni kell az Európai Parlament vezetőiről, miközben Strasbourg-ban elkezdi alakuló ülését az újonnan felálló EP. Antonio Tajani, az EP elnöke kijelentette, július 3-án megválasztja saját elnökét az EP, akár lesz javaslata a posztra az Európai Tanácsnak, akár nem.

Európai Unió
EU-csúcs
Európai Parlament
Európai Bizottság

Most

12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.
09:39, Frissítve: 09:45

Borkóstoló Újvidék főterén

A Duna-régió borait és borvidékeit, valamint a hozzá fűződő kulturális értékeket népszerűsíti egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.