Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Folytatódik az EU-csúcs

2019-07-02
07:50
2019-07-02
08:06
Forrás
Pannon RTV
A tagállami vezetők az uniós pozíciók betöltéséről tárgyalnak. Az uniós állam- és kormányfők számára a mai az utolsó nap, amikor megegyezhetnek.

A vasárnap kezdődött és hétfőn felfüggesztett tanácskozáson a szociáldemokrata Frans Timmermans jelöltségét nem bocsátották szavazásra, mert nem volt elég támogatása, ennek ellenére sajtóértesülések szerint még mindig befutónak számít az Európai Bizottság elnöki posztjára. Az Európai Tanács elnöke a bolgár néppárti politikus, Krisztalina Georgieva lehet.

Az uniós állam- és kormányfők számára a mai az utolsó nap, amikor megegyezhetnek. Szerdán ugyanis már szavazni kell az Európai Parlament vezetőiről, miközben Strasbourg-ban elkezdi alakuló ülését az újonnan felálló EP. Antonio Tajani, az EP elnöke kijelentette, július 3-án megválasztja saját elnökét az EP, akár lesz javaslata a posztra az Európai Tanácsnak, akár nem.

Európai Unió
EU-csúcs
Európai Parlament
Európai Bizottság

Most

10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.