Ugrás a tartalomra

Folytatódik az EU-csúcs

2019.07.02
07:50
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
A tagállami vezetők az uniós pozíciók betöltéséről tárgyalnak. Az uniós állam- és kormányfők számára a mai az utolsó nap, amikor megegyezhetnek.

A vasárnap kezdődött és hétfőn felfüggesztett tanácskozáson a szociáldemokrata Frans Timmermans jelöltségét nem bocsátották szavazásra, mert nem volt elég támogatása, ennek ellenére sajtóértesülések szerint még mindig befutónak számít az Európai Bizottság elnöki posztjára. Az Európai Tanács elnöke a bolgár néppárti politikus, Krisztalina Georgieva lehet.

Az uniós állam- és kormányfők számára a mai az utolsó nap, amikor megegyezhetnek. Szerdán ugyanis már szavazni kell az Európai Parlament vezetőiről, miközben Strasbourg-ban elkezdi alakuló ülését az újonnan felálló EP. Antonio Tajani, az EP elnöke kijelentette, július 3-án megválasztja saját elnökét az EP, akár lesz javaslata a posztra az Európai Tanácsnak, akár nem.

Európai Unió
EU-csúcs
Európai Parlament
Európai Bizottság

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.