Ugrás a tartalomra

Folytatódik a minisztériumokról szóló vita a szerbiai parlamentben

2022.10.19
14:14
2022.10.19
21:21
Forrás
Pannon RTV
Ma is a minisztériumokról szóló törvény módosításáról vitáztak a szerbiai parlamentben. A mai ülés 10 órakor kezdődött és ez volt az egyetlen napirendi pont. Az említett témáról vélhetően pénteken vagy szombaton szavaznak a képviselők.

Pontosan két és fél hónap kellett ahhoz, hogy a hatalom rádöbbenjen, hogy szükség van a szerb kormány megalakulására - mondta Vladimir Obradović. Az Egyesült Szerbia képviselőcsoport tagja felszólalásában hangsúlyozta, több minisztérium létrehozásával nem lehet hatékonyabban dolgozni. A képviselő kitért arra is, hogy rengeteg fiatal hagyja el az országot: Mi is úgy gondoljuk, hogy a fiataloknak külön minisztériumot kell kapniuk, mert a fiatalok nagyon fontosak minden társadalomban, és különösen a miénkben, a turizmussal való összevonásnak nem sok értelme van, csak annyi, hogy a fiatalok légitársasággal hagyják el ezt az országot. Nem látok más kapcsolatot.

Milenko Jovanov szerint azonban nemcsak a fiatalok és nemcsak Szerbiát hagyják el más munkahelyek miatt.

Milenko Jovanov, köztársasági parlamenti frakcióvezető, Szerb Haladó Párt:
Felmerül a kérdés, hogy hová mennek ezek a fiatalok, hová mennek ezek az emberek? Olyan munkahelyekre mennek, amelyek más országokban nyílnak meg. Hogyan jönnek létre ezek a munkahelyek? Többek között az emberek vándorlása miatt lesznek üres munkahelyek, mert ezekből az országokból is mennek el emberek.

A Szerb Haladó Párt képviselőcsoportja szerint a következő kormány 25 minisztériumával az ország jobban tudna reagálni az előtte álló kihívásokra. Ezzel szemben az ellenzéki képviselők kifogásolják a nagyobb számú minisztériumok létrehozását, mert szerintük az átszervezések nem lennének célszerűek.

Markovics Annamária Belgrádban arról beszélgetett Kovács Elvirával, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezető-helyettesével, hogy miről is folyik a parlamenti vita, és hogy mi következik ezek után.

szerbiai parlament
minisztériumok
minisztérium

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.