Ugrás a tartalomra

Folytatódik a szerb-horvát vita

2018.05.03
10:40
Forrás
VajdaságMA
Dačić húszezer Jasenovacban meggyilkolt gyermek nevét küldi el Zágrábnak.

Szerbia az usztasa bűncselekmények viszonylagossá tételére és a történelem felülvizsgálatára hamarosan azzal fog válaszolni, hogy elküldi Zágrábnak 20 ezer gyermek nevét, akiket Jasenovacban és Horvátország más koncentrációs táboraiban gyilkoltak meg a második világháború ideje alatt - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter. Dačić elmondta, hogy az áldozatok listáját ajánlott levélként küldi el Zágrábnak. A szerb külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a horvát illetékeseknek legalább az áldozatok iránti tiszteletből hallgatniuk kellene, nem pedig új nyomozásokat kezdeményezni, mint ahogy Kolinda Grabar Kitarović horvát államfő kérte egy nemzetközi bizottság felállítását, amely megállapítaná a jasenovaci haláltábor áldozatainak számát.

Szerbia
Horvátország
Ivica Dačić
jasenovaci tábor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.