Ugrás a tartalomra

Folytatódik a VMSZ és az SZHP együttműködése

2020.07.15
15:41
2020.07.15
20:24
Forrás
Pannon RTV
Folytatja az elmúlt 6 évben kialakított együttműködést a VMSZ és az SZHP – erről állapodott meg ma Belgrádban Aleksandar Vučić államfő, valamint a haladók elnöke és Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Aleksandar Vučić kedden kezdte meg a koalíciós tárgyalásokat a soron lévő kormányalakítás kapcsán. A Vajdasági Magyar Szövetség képviseletével ma délelőtt tárgyalt.

Országos, tartományi és önkormányzati szinten is partner lesz a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt a következő időszakban – mondta el Aleksandar Vučić köztársasági elnökkel folytatott tárgyalását követően Pásztor István.

A találkozón elvi megállapodások születtek – tette hozzá a VMSZ elnöke, Pásztor István: „A Vajdasági Magyar Szövetség része lesz Belgrádban a parlamenti többségnek. Részt fog vállalni a végrehajtó hatalomban, sok minisztériumban államtitkári szinten. Tartományi szinten a megállapodás szerint a Vajdasági Magyar Szövetség személyemben fogja adni a parlament elkövetkező négy évében is az elnököt és a Vajdasági Magyar Szövetség részt kíván vállalni a tartományi végrehajtó hatalomban, a kormányban, illetve együtt fogunk működni az önkormányzatokban is.”

A felek két héten belül folytatják a tárgyalásokat a további konkrétumokról – tette hozzá Pásztor István: „A következő napokban el fogjuk juttatni azt a koalíciós megállapodást, amelyik az elkövetkező négy év vonatkozásában a politikai jellegű célkitűzéseket fogja tartalmazni. Az általános európai politikai célkitűzéstől az infrastruktúra fejlesztésig mindent, ahogy ez az előző ciklusokban is volt.”

Pásztor István elmondása szerint a VMSZ-nek várhatóan 7-8 minisztériumban lesznek államtitkárai a következő négy évben.

A VMSZ elnöke a Híradó Plusznak bővebben is nyilatkozott:

Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Szerb Haladó Párt
SZHP
Aleksandar Vučić
Pásztor István
koalíciós tárgyalás
koalíció
együttműködés

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.