Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a hadműveletek Szíriában

2019.10.16
19:48
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
A szír hadsereg bevonult Rakkába, az orosz erők pedig átkeltek az Eufráteszen.

A szír hadsereg katonáinak egy csoportja bevonult az ország északi részén található Rakkába és megfigyelőállomások kiépítésébe kezdett. A térségben hadműveleteket végrehajtó orosz erők pedig átkeltek az Eufráteszen és elérték Kobane városát. A csapatmozgásokról szóló hírek csupán néhány nappal követik a jelentéseket, miszerint a helyi kurd erők megállapodást kötöttek Bassar el-Aszad szír elnökkel a fegyveresek határon történő csoportosításáról.

Törökország október kilencedikén indított légicsapásokat és hadműveleteket Szíria északi határa menten a kurdok ellen, akik a szír elnök segítségét kérték cserébe néhány város feletti ellenőrzésért. Recep Tayyip Erdogan török elnök a kurdok fegyverletételét akarja elérni az offenzívával. Mike Pompeo ameriakai külügyminiszter és Mike Pence alelnök tárgyalásokat kezdeményezett a török elnökkel a helyzet elmérgesedésének megakadályozása érdekében. Donald Trump elnök még szankciók bevezetését is elfogadhatóbbnak tartja, mint összetűzésbe kerülni Törökországgal, ugyanakkor semmi kivetnivalót nem lát az orosz csapatmozgásokban.

szíriai
Törökország
orosz
hadművelet
Amerika

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.