Ugrás a tartalomra
Szófia, belváros
Pixabay/Wengen

Folytatódnak a tüntetések Bulgáriában

2018-11-18
22:33
2018-11-18
22:41
Forrás
hvg.hu, MTI
Bulgária-szerte tüntetéseket tartottak a magas üzemanyagárak, a megélhetési költségek növekedése és a korrupció ellen - jelentette honlapján a BTA bolgár hírügynökség.

A fővároson kívül legalább másfél tucat bolgár településen tartottak tiltakozásokat, amelyeken a rendőrség becslései szerint körülbelül 3500 ember vett részt országszerte. A bolgár belügyminisztérium sajtószolgálata szerint a tiltakozások a közrend súlyosabb megsértése nélkül zajlottak. Ez volt a második ilyen jellegű tüntetés múlt vasárnap óta.

Bulgária
tüntetés
korrupció
üzemanyag

Most

08:04, Frissítve: 08:19

Szerbia több városában is tüntettek

Péntek este Szerbia több településén is utcára vonultak a polgárok. Belgrádban ismét megpróbáltak betörni a parlament épületébe, a rendőrség és a tüntetők között összecsapások voltak.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.